GUDRUN HASLE // piuvunga // 04.09 – 01.11 2020

Torsdag den 3. september kl. 17 åbner Nuuk Kunstmuseum udstillingen ”jeg er // piuvunga” af Gudrun Hasle.

Gudrun Hasle er dansk anerkendt kunstner. Hun har siden 2018 boet i Nuuk, hvor værkerne til denne udstilling er skabt. Hendes kunst arbejder ud fra egen krop, følelser og tanker.

Gudrun Hasle er ordblind og bruger sin ordblindhed i sin kunst. På tekstiler syr hun ord og sætninger, næsten som poetiske slogans eller tags, men som altid er tvetydige og med flere lag. Ved at bruge sin ordblindhed i kunsten udstiller og forholder hun sig til en menneskelig sårbarhed, vores fejl og mangler, tabuer og følelser, som de fleste kan relatere sig til.

– Jeg lytter til, hvad jeg selv føler for, at kunne sætte ord på, hvordan det er at leve. Jeg prøver at analysere det overordnet; hvad kunne være interessant, hvis andre så det og kunne genkende den følelse, siger Gudrun Hasle om sin kunstneriske proces.

Hasles kunst omfavner sårbarheden; følelser og tanker på kanten af det tabubelagte. Alt dette forstørres og iscenesættes i hendes tekstilværker. Værkerne har en langsommelighed og eftertanke syet ind. De er sirligt komponeret og broderet på stof – og de kan skabe et rum til refleksion og eftertanke over at være menneske i et samfund. Der af titlen ”jeg er”.

Det personlige afsæt i kroppen, følelserne og tankerne, er kun et afsæt og bevæger sig i Hasles kunst op på et større plan og kommer til at handle om os som mennesker, som følende og sansende kroppe og om vores samfund og vores plads i dette. Da alle værker er skabt i Grønland, vil udstillingen også reflektere det dansk-grønlandske forhold og sårbarheden i dette ud fra en personlig erfaring.

Med udstillingen vil følge undervisningsmateriale målrettet skolens ældstetrin samt GUX.

Udstillingen kan ses på Nuuk Kunstmuseum til 1. november 2020