Pop-up 2022: Anne-Birthe Hove (1951-2012)

Med støtte fra Ny Carlsbergfondet opkøbte Nuuk Kunstmuseum i 2020 i samarbejde med Statens Museum for Kunst, Grønlands Nationalmuseum og Fonden for Grønlands Nationalgalleri, hele kunstsamlingen efter den afdøde kunstner Anne-Birthe Hove (1951-2012).

Samlingen omfatter omkring 2.000 kunstværker primært på papir, men samlingen rummer også installationer, fotografier, redskaber, skitsebøger, skitser fra udstillinger og meget mere.

I forbindelse med den omfattende registrering af samlingen viser vi udpluk af Hoves værker igennem 5 pop-up udstillinger i løbet af 2022. Udstillingerne har blandt andet fokus på at vise Anne-Birthe Hoves arbejdsproces, hendes skitser og tanker i forbindelse med tilblivelsen af hendes værker. Udover de 5 pop-up udstillinger vil museet også publicerer artikler om museets registrerings- og affotograferingsarbejde med samlingen, Anne-Birthe Hoves kunstneriske virke og hendes mange værker som samlingen indeholder.

Den først pop-up: TUNDRA

I sommeren 1999 blev Anne-Birthe Hove tilbudt at deltage i en svensk videnskabelig ekspedition til de nordligste egne af Canada. Rejsen foregik på en isbryder som fragtede 50 internationale forskere med hver deres videnskabelige speciale. Turen gik fra Göteborg via Nuuk til Tuktoyaktuk i North West Territories mellem Nunavut i øst og Yukon i vest. I udstillingen vises to skitsebøger, prøvefremkaldelser af fotografier, en blyant, samt fem indrammede tryk. Udstillingen vises fra den 10. marts 2022.

Andet pop-up: Hare; ufærdig
Udstillingen handler om udsmykningsprojektet på Svend Junges Vej tårnene, som aldrig nåede at blive færdigt. I projektet har Anne-Birthe Hove arbejdet med harer, og i udstillingen vil man blandt andet kunne se hendes research om harer og hendes skitser til udsmykningen. Udstillingen åbner på den Internationale Museumsdag den 18. maj.